Artists +


Hours

Planells - Ref 209 Marina

 - Ref 209 Marina
 
Oil on wood
Signed
19 x 24 cm

Price:

  • Share

BIOGRAFIA D’ANGEL PLANELLS: (1901-1989) (disponible en catalan)
Neix el 2 de desembre de 1901 a Cadaqus, on far amistat amb el jove Dal. Aquest queda fascinat pels dibuixos fantstics que fa el jove ngel Planells a la Pastisseria la Mallorquina de Cadaqus, on treballa. Tamb intimar amb Ren Magritte, amb qui connectar de forma molt directa, per ser un artista d’un temperament molt semblant al seu.

L’any 1929 tota la famlia es trasllada a viure a Blanes, ciutat a la que Planells restar vinculat tota la seva vida, malgrat viure molts anys a cavall entre Blanes i Barcelona.

Situat entre els grans artistes de I’avantguarda, Planells exposa a la Primera Exposici Internacional del Surrealisme, celebrada a les New Burlington Galleries, I’any 1936. Els representants espanyols en aquell aconteixement sn Dal, Mir, scar Domnguez Angel Planells.

La seva obra es troba als millors museus del mn i a les colleccions privades ms selectes. L’ Art Institut of Chicago, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofa de Madrid, la Fundaci Gala Dal o colleccions tan prestigioses com les d’ Andr Breton o Luis Buuel, entre moltssimes d’altres repartides arreu del mn. Va morir l’any 1989.


L’any 2007 se celebra el cinqu aniversari de la creaci a Blanes de la Fundaci ngel Planells, justament dedicada a la difusi i preservaci de la seva obra.

Other works

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps